Viktig avgörande utrustning för effektiv ugnsrengöring

Oavsett om du använder ett rekommenderat städföretag i Södertälje och betalar för deras städtjänster. Eller om du rengör din egen ugn, så har du säkert gått igenom produktkorridoren med alla städartiklar i ditt snabbköp och blivit förvirrad över vilken du skall välja. Den stora variationen av produkter ger dig möjligheten att prova flera olika rengöringsmedel tills du hittar den som passar dina behov bäst.

Lista över viktiga verktyg för en effektiv ugnsrengöring

Förutom rengöringsmedel så kommer du också behöva en mängd verktyg för din ugnsrengöring. Utan dem så kommer det inte vara lätt för dig att rengöra ugnen.

Här är en lista över dessa saker som behövs för att rengöra ugnen effektivt

  • Handskar – Kraftfulla rengöringsmedel som har kraften att få bort tjocka lacker av fett innebär att de sällan är helt harmlösa. Därför bör du undvika direktkontakt mellan medlen och din hud för att undvika att irritera din hud. Ha alltid på dig handskar innan du påbörjar din ugnsrengöring.
  • Mjuk borste – Se till att du har en mjuk borste nära till hands så att du försiktigt kan gnugga på problematiska områden utan att repa ytan. Om du inte har en sådan borste kan en gammal tandborste fungera alldeles utmärkt.
  • Pappershanddukar – Det spelar ingen roll om du använder miljövänliga rengöringsmedel som bakpulver eller om du föredrar kraftfulla kommersiella medel. Du kommer behöva torka av ugnen invändigt och utvändigt oavsett. Att ha pappershanddukar hemma är det bästa sättet för att få din ugn skinande ren.
  • Mikrofiberdukar – mikrofiberdukar hjälper dig få bort inbrända rester men glöm inte att tvätta dem regelbunden. Att ha dina dukar rena och sanerade garanterar att du får fantastiska resultat.
  • Slö kniv – om du har skjutit på att rengöra din ugn under lång tid så kommer du antagligen behöva ta hand om ett tjockt lager smuts och inbrända matrester. För att återfå din ugn i nyskick så behöver du applicera rengöringsmedel. Låt det få effekt i 15 minuter och börja sedan försiktigt skrapa bort smuts och matrester med en slö kniv eller stekspade.
  • En behållare för hyllplanen – att rengöra hyllplanen är antagligen den jobbigaste biten av hela ugnsrengöringen. Men om du tar hand om hyllplanen precis i början av processen så kommer det bli mycket lättare att få dem skinande rena. Innan du applicerar rengöringsmedel invändigt i ugnen bör du ta ut hyllplanen och sänka ner dem i varmt vatten där du blandat i diskmedel. Kombinationen av varmt vatten och diskmedel kommer lossa på fettet. Så nu kan du ta bort det med en svamp och sen torka av hyllplanen med pappershanddukar.

Kontakta en städfirma för hjälp med rengöringen

Som du kan se behövs lite mer arbete än att bara applicera ett rengöringsmedel. Du måste tänka på vilka produkter och verktyg som du behöver och införskaffa samtliga. Enbart då kan du räkna med att få det resultat på ugnsrengöring som du önskar. Kom ihåg att du kan kontakta en duktig städfirma för att få rengöringshjälp.