Städtips

Högtryckstvätt – fakta och tips för de 3 vanligaste områdena av din egendom

Rengöring av uppfarter

En smutsig och sliten uppfart kan göra hela husets exteriör se ovårdat och förfallet ut. En högtryckstvätt är den perfekta lösningen för att återställa uppfarten till sitt forna skick. Innan du börjar tvätta uppfarten, se till att ta bort alla lösa föremål och sopa av området för att rensa bort skräp och småsten. Använd sedan en högtryckstvätt med en stark stråle för att rengöra ytan. Gå jämnt och metodiskt över hela uppfarten för att se till att ingen yta lämnas oren. Efter tvättning, låt ytan torka ordentligt innan du använder den igen.

Rengöring av trädgårdsmöbler

Trädgårdsmöbler kan vara utsatta för väder och vind, vilket kan leda till att de blir smutsiga och förlorar sin ursprungliga glans. För att rengöra trädgårdsmöbler effektivt, börja med att ta bort eventuella lösa kuddar och dynor. Använd sedan en högtryckstvätt med en lägre stråle för att undvika skador och för att rengöra ytan. Arbeta från topp till botten och följ träets naturliga riktning för att undvika skador. Efter rengöring, låt möblerna torka ordentligt innan du återmonterar kuddar och dynor.

Rengöring av utsidor av byggnader

Fasaden på ditt hus kan bli smutsig och täckt av alger, mossa och andra föroreningar över tid. Att tvätta utsidan av byggnaden med hjälp av en högtryckstvätt kan ge det en ny och fräsch look. Innan du börjar, se till att täcka över blommor, buskar och andra växter som kan skadas av den höga vattenstrålen. Använd sedan en högtryckstvätt med en mellanstor till hög stråle för att rengöra ytan och avlägsna smuts och alger. Var försiktig med att inte stanna för länge på samma punkt, eftersom det kan skada ytan. Efter rengöring, låt fasaden torka naturligt och njut av det rena och föryngrade utseendet.

Att underhålla och rengöra din egendom är viktigt för att bevara dess värde och skönhet. Genom att använda en högtryckstvätt kan du enkelt och effektivt rengöra och återställa olika områden. Kom ihåg att följa tillverkarens instruktioner och använda rätt tryck och stråle för varje yta. Så nästa gång du behöver fräscha upp din uppfart, trädgårdsmöbler eller byggnadsfasad, överväg att investera i en högtryckstvätt för att få professionella resultat och en skinande ren egendom.

Saker att komma ihåg när du använder en högtryckstvätt

När du använder en högtryckstvätt för att rengöra dina egendom är det viktigt att du tar hänsyn till några faktorer för att säkerställa bästa resultat och undvika skador.

Avslutande tankar

Att använda en högtryckstvätt är ett effektivt sätt att rengöra och fräscha upp din egendom. Genom att ta hänsyn till rätt tryck, avstånd och skydd kan du uppnå professionella resultat utan att skada ytor eller dig själv. Så nästa gång du behöver rengöra uppfarten, trädgårdsmöbler eller byggnader, överväg att använda en högtryckstvätt för att få skinande rena resultat.

Fukt och mögel – en symbiotisk relation

Många husägare vid kusten känner till mögel. Översvämningar har länge varit ett faktum i och runt lågt liggande kuststäder. Nu är dock stigande vattennivåer en alltmer utbredd verklighet i fler kuststäder än tidigare. Dessutom har de senaste klimathändelserna över hela landet också översvämmat flera delar av landet. Idag har vatten – för mycket eller för lite – blivit ett problem i stora delar av landet.

Symbiosen mellan luft, fukt och mögel

Varhelst det finns luft finns det mögel. Osynliga legioner av dess sporer – reproduktiva ”frön” – reser överallt i luften, men bara där de stöter på fukt kan de gro. Mögel och fukt har ett symbiotiskt förhållande: den förra är helt beroende av den senare för att växa. Fuktighet är vattenånga som transporteras i luften. Överallt där luften är fuktig tenderar ytor att bli fuktiga och, särskilt där översvämningar har mättat de varma, mörka innerväggarna i hemmet, är det mycket mer troligt att husägare behöver sanera mögel.

Sanera mögel

Detta symbiotiska förhållande är anledningen till att enklare borttagningar inte räcker för att minska vissa angrepp. Om inte fukten avlägsnas kommer dessa irriterande svampar troligen att helt enkelt växa tillbaka, eftersom det kategoriskt är omöjligt att hålla miljarder sporer i schack utomhus. Återhämtning av mögel kan å andra sidan framgångsrikt minska och / eller nästan eliminera tillväxt i bostäder och andra byggnader. Framgångsrika saneringsstrategier fungerar alla på samma vetenskapliga princip: För att kontrollera mögel inomhus måste man inte bara ta bort den från synliga och dolda ytor utan också kontrollera inomhusfuktigheten som är viktig för dess förökning.

Optimala nivån för fukt i inomhusluften

Den optimala nivån för fukt i inomhusluften är mellan 30% och 50%; fuktighetsnivåer över 50% är mycket mer gynnsamma för tillväxt. En billig, handhållen luftfuktighetsmätare läser in och beskriver procentandelen vattenånga i luften. Ett annat vanligt tecken som indikerar hög hushållsfuktighet är ihållande ”svett” på inomhusväggar, fönster eller rör. Kondens inomhus kan bero på användning av badrum eller verktyg (t.ex. duschar, diskmaskiner, torktumlare) som avger fukt. Därför bör dessa rum alltid ventileras med tillförsel av frisk luft. Omedelbar torkning av hushållskondensering, spill inomhus och annan ytfukt är en vana som är värd att skaffa sig. Inomhusområden som torkas ordentligt inom 24-48 timmar efter användning är vanligtvis inte hem till mögel någon längre tid.

Så undviker du mögelskador i hemmet

Att rengöra ett angrepp ordentligt och säkert är det första steget i saneringen. Stoppa fukten direkt vid dess källa och minska inomhusfuktigheten är viktiga steg för att minska och kontrollera den. Att reparera takläckage hjälper till exempel till att hålla vattnet borta från vinden och insidan av väggarna, som när de är våta utgör de perfekta dolda inkubatorerna. Det är också viktigt att se till att VVS, luftkonditionering och värmearmaturer är tätade. En avfuktare kan vara nyckeln till att hålla torrare inomhusluft i mycket fuktiga klimat. Väggar som har varit utsatta i flera timmar (som till exempel när en källare översvämmas) kan behöva behandlas för att utrota en mängd potentiella dolda hälsorisker.

Överallt där det finns luft finns det mögel, men bara där det finns fukt kan det trivas. Att bryta den symbiotiska bindningen mellan sporerna och vattnet och hålla inomhusytorna rena och torra hindrar dess (åter) tillväxt avsevärt inomhus. Det här var några grundläggande tips som vi hoppas kan hjälpa dig i kampen mot mögel och fukt.

Kontakta en billig städfirma i Södertälje om du är i behov utav rengöringshjälp.

Viktig avgörande utrustning för effektiv ugnsrengöring

Oavsett om du använder ett rekommenderat städföretag i Södertälje och betalar för deras städtjänster. Eller om du rengör din egen ugn, så har du säkert gått igenom produktkorridoren med alla städartiklar i ditt snabbköp och blivit förvirrad över vilken du skall välja. Den stora variationen av produkter ger dig möjligheten att prova flera olika rengöringsmedel tills du hittar den som passar dina behov bäst.

Lista över viktiga verktyg för en effektiv ugnsrengöring

Förutom rengöringsmedel så kommer du också behöva en mängd verktyg för din ugnsrengöring. Utan dem så kommer det inte vara lätt för dig att rengöra ugnen.

Här är en lista över dessa saker som behövs för att rengöra ugnen effektivt

 • Handskar – Kraftfulla rengöringsmedel som har kraften att få bort tjocka lacker av fett innebär att de sällan är helt harmlösa. Därför bör du undvika direktkontakt mellan medlen och din hud för att undvika att irritera din hud. Ha alltid på dig handskar innan du påbörjar din ugnsrengöring.
 • Mjuk borste – Se till att du har en mjuk borste nära till hands så att du försiktigt kan gnugga på problematiska områden utan att repa ytan. Om du inte har en sådan borste kan en gammal tandborste fungera alldeles utmärkt.
 • Pappershanddukar – Det spelar ingen roll om du använder miljövänliga rengöringsmedel som bakpulver eller om du föredrar kraftfulla kommersiella medel. Du kommer behöva torka av ugnen invändigt och utvändigt oavsett. Att ha pappershanddukar hemma är det bästa sättet för att få din ugn skinande ren.
 • Mikrofiberdukar – mikrofiberdukar hjälper dig få bort inbrända rester men glöm inte att tvätta dem regelbunden. Att ha dina dukar rena och sanerade garanterar att du får fantastiska resultat.
 • Slö kniv – om du har skjutit på att rengöra din ugn under lång tid så kommer du antagligen behöva ta hand om ett tjockt lager smuts och inbrända matrester. För att återfå din ugn i nyskick så behöver du applicera rengöringsmedel. Låt det få effekt i 15 minuter och börja sedan försiktigt skrapa bort smuts och matrester med en slö kniv eller stekspade.
 • En behållare för hyllplanen – att rengöra hyllplanen är antagligen den jobbigaste biten av hela ugnsrengöringen. Men om du tar hand om hyllplanen precis i början av processen så kommer det bli mycket lättare att få dem skinande rena. Innan du applicerar rengöringsmedel invändigt i ugnen bör du ta ut hyllplanen och sänka ner dem i varmt vatten där du blandat i diskmedel. Kombinationen av varmt vatten och diskmedel kommer lossa på fettet. Så nu kan du ta bort det med en svamp och sen torka av hyllplanen med pappershanddukar.

Kontakta en städfirma för hjälp med rengöringen

Som du kan se behövs lite mer arbete än att bara applicera ett rengöringsmedel. Du måste tänka på vilka produkter och verktyg som du behöver och införskaffa samtliga. Enbart då kan du räkna med att få det resultat på ugnsrengöring som du önskar. Kom ihåg att du kan kontakta en duktig städfirma för att få rengöringshjälp.

Vid vilka tillfällen är det nödvändigt att kontakta en städfirma?

Städfirmor – få reda på när de är nödvändiga

Om du överväger att anlita städhjälp för ditt företag så bör du se efter om du verkligen behöver det. Vissa kontor kan komma undan med att de anställda hjälper till att städa medan andra kontor behöver daglig städhjälp. Upptäck företagstyperna som mest behöver denna typ av städtjänst och lista sedan ut om du tillhör den kategorin.

När bör man ta in städhjälp från en städfirma?

Vissa företag släpper inte in sina kunder i byggnaden, enbart anställda. Detta gäller oftast callcenters, lager och logistikföretag för att nämna några stycken. I dessa fall kan varje anställd vara ansvarig för att hålla sitt eget område rent. Städservice kan då anlitas på veckobasis för att ta hand om gemensamma utrymmen samt fönster och golv för att hålla byggnaden fin. Du kan även delegera olika uppgifter till de anställda om du inte har budget för att köpa in städtjänsten. Då kommer du antagligen undan utan att anlita en städfirma.

Om du är ansvarig för en restaurang, eller någon annan verksamhet som säljer mat, så måste stället vara väldigt rent. Det säkrar att du inte får problem med myndigheter som genomför sanitetskontroller. Att anlita en städfirma är vanligtvis en bra idé i dessa fall då man normalt behöver tvätta golven dagligen utöver de uppenbara sanitetsregler som din personal tillämpar.

Fördelar med att anlita ett städföretag

Faktum är att alla företag där allmänheten kan visas bör städas regelbundet, vilket städfirmor kan hjälpa till med. Till exempel banker, postkontor och butiker är platser där många människor vistas och smuts kan släpas in. Förutom att hålla det rent av sanitära anledningar så måste det vara rent för besökarna då de lätt kan bli misstänksamma av en smutsig lokal. Denna reaktion kan undvikas genom att anlita professionella som städar dagligen.

Om ditt företag får mycket besökare varje dag och är synligt för dina kunder så måste du hålla det rent för att göra dina besökare nöjda. Smutsiga företag tappar kunder över tid. Dessutom, om ditt företag säljer mat ställs ännu högre krav och det skall inte bara vara rent utan även desinficerat och bakteriefritt. Att anlita ett städproffs från ett städföretag i Södertälje som kan komma in och fixa städningen. Det säkrar att din lokal är i bra skick hela tiden.

Funderar du på att anlita ett hembiträde att städa hemma hos dig?

Om du alltid har funderat över att ha ett hembiträde men du känner att du inte har råd att ha en anställd på heltid, kan du fundera över att ha en anställd på deltid istället. Ett hembiträde som endast är anställd på deltid kommer göra samma jobb som det hembiträdet som är anställd på heltid. Hur som helst, hon eller han kommer bara till ditt hem för att städa när du behöver det. Och du kan kontakta henne/honom eller städföretaget hembiträdet jobbar på när du behöver få ditt hem städat. Detta är definitivt ett mer prisvärt alternativ eftersom du inte behöver betala för hembiträdets månadslön eller oroa dig för att ge henne eller honom både mat och boende.

För- och nackdelar med att anställa ett hembiträde på deltid

Om du har funderat på att anställa ett hembiträde på deltid, så är det bra att veta de fördelar och nackdelar som medföljer detta alternativet. Nedan finns några av dessa:

Fördelar med att anlita hembiträden

 • Tjänsten är flexibel. När du anställer ett hembiträde på deltid, använder du hennes (eller hans) tjänster när det finns behov av det. Till exempel kan du ha ett hembiträde som kommer till ditt hem och städar för du ska ha ett viktigt event. Hembiträdet kan också komma tillbaka efter en fest eller ett event och städa upp efter er. De andra dagarna, när städning inte behövs, kommer hembiträdet inte ens att besöka ditt hem.
 • Hembiträdet är välutbildad, erfaren och skicklig. Bra städföretag i Södertälje går långt för att utbilda sina städare. Alltså kan du vara helt säker på att hembiträdet kommer att visa sina skickliga kunskaper genom att utföra en ordentlig städning i varje rum i ditt hem.
 • Du kommer att få en fantastisk upplevelse av städningen. Hembiträden som är anställda på deltid förstår fördelarna med att ha en ren miljö. De vet även att en nöjd kund kommer alltid tillbaka. Alltså är det viktigt för dem att vara säkra på att deras städning möter eller överstiger kundens krav.

Nackdelar med hembiträden

 • Tjänsten är som sagt flexibel. När du anställer ett hembiträde från en städfirma, kan du få en du tycker om det första eller det andra samtalet och en helt annan som du inte tycker om det tredje samtalet. Problemet är att du kanske gillar den första städaren som var i ditt hem och den andra gillar du inte lika mycket. Det finns inget som försäkrar att hembiträdet som du tycker om alltid kommer att komma till ditt hem när du ringer städfirman.
 • Hembiträdet kommer inte att vara familjär med “ditt sätt” att städa eller hur du flyttar på saker i ditt hem. En del av hembiträdets tjänst är att arrangera och flytta på saker som möbler, fixturer och andra flyttbara saker i ditt hem. Om du får ett nytt hembiträde som arbetar på deltid varje gång du ringer in till städfirman, kommer du alltid att ha ett rent hem. Men med möbler och andra saker på olika ställen varje gång.
 • Du kommer att ha problem med att lita på dem. Eftersom olika hembiträden kommer in i ditt hem då och då, kan du tycka att det är svårt att lämna ditt hus obevakat när de städar för att du kanske inte litar på dem. Detta är inget konstigt och helt klart fullt acceptabelt. För att övervinna detta problem, var säker på att städföretaget du väljer bedriver en omfattande bakgrundskontroll på alla deras hembiträden. Och att de även spenderar lite tid med att veta vem det är som städar i ditt hem just då.

Så rengör du ditt kontor hemma – Snabbt och effektivt

Om du är som de flesta människor som arbetar hemifrån, kan ditt hemmakontor bli extremt rörigt mycket snabbt. Även om inte du är helt säker på hur har du lyckats fortsätta arbeta genom högar av skräp, nu är det är dags att städa kontoret ordentligt! Om du vill få ditt kontor i form och skinande, men inte vill spendera en massa tid på det är du på rätt plats. Här är några bra sätt att rengöra ditt hemmakontor snabbt och bra!

Hur man rengör kontor hemma snabbt

Ett sätt att få ditt hemmakontor snabbt städat är att ha en process. Göra en viss sak vid en viss tidpunkt och få igenom det snabbt. En av de enklaste processerna börjar med att samla allt som behöver slängas. Bär med dig en liten sophink och kasta alla sopor där. Gå igenom allt skräp som finns i rummet.

Sortera ditt hemkontor

Nästa sak som du bör göra är att sortera. Även om det inte finns en massa skräp i ditt kontor, ser det rörigt och stökigt ut om det inte har sorterats och arkiverats. Sätt allt på sin plats och kontrollera att saker det snyggt och prydligt ut. Kom ihåg ditt skrivbord, dator utrymme och alla andra arbetsutrymmen.

Ett tips är att köpa små korgar för att placera mindre saker i. Till exempel kan gem, häftklamrar, pennor och andra småsaker som krävs alla placeras i en korg och placeras prydligt vid sidan av ditt arbetsutrymme. Detta gör det enkelt att hitta dem när du behöver dem, de kommer inte ligga på ditt arbetsutrymme eller på ditt skrivbord. Organisatoriska hyllor är bra för böcker eller papper också. Du kanske ska överväga att investera i dessa för att hålla ner röran.

Damma hemmakontoret

Nästa sak du behöver göra är att damma hela hemmakontoret. Med datorer och andra saker så är samla damm lättare än att samla frimärken. Använd en dammvippa för saker som din dator, högtalare, etc. Sedan kan du använda en fuktig trasa för att torka av saker som ditt skrivbord och dina arbetsutrymmen, lampor och sidobord, etc. Du är nästan klar med att rengöra ditt kontor hemma!

Sen efter du har avslutat din process så är det enda som återstår golven. Naturligtvis, om du har matta, kan du noggrant dammsuga och om du har kala golv, du kan snabbt sopa och skura. Några andra tips är att spraya stoppade möbler med tyg luftfräschare. Och använda en fuktig tidning för att rengöra smutsiga fönster.

Det är lätt att rengöra ditt hemmakontor snabbt om du har en rutin som du går igenom varje gång. Du vänjer dig snart och kan göra det snabbt varje gång. Det kan finnas skillnader i de saker som du har i ditt hemmakontor, här får du allmänna tips på hur du kan göra. Med hjälp av tipsen ovan, kan du utveckla en effektiv rutin för att hjälpa dig att hålla din arbetsplats fläckfri. Kom ihåg att du kan få rengöringshjälp av duktiga städare i Södertälje till ett bra pris med vårt städföretag.

Priser

Priser flyttstädning (inklusive moms)
KVMPRISEfter RUT
0-49fr.3000Kr1500Kr
50-59fr.3300Kr1650Kr
60-69fr.3800Kr1900Kr
70-79fr.4200Kr2100Kr
80-89fr.4600Kr2300Kr
90-99fr.5000Kr2500Kr
100-109fr.5400Kr2700Kr
110-119fr.5800Kr2900Kr
120-129fr.6200Kr3100Kr
130-139fr.6600Kr3300Kr
140-149fr.7000Kr3500Kr
149 +OffertOffert

För städning av tilläggsytor tillkommer debitering enligt följande (Efter RUT-avdraget):

Tilläggsytor - Efter RUT
BalkongInglasad Balkong/AltanFörråd
150Kr300/500Kr200Kr

Hör med oss om det är några andra tilläggsytor du vill få städat!

GarageVattenlåsPersiennerBastu/Spa
300Kr150Kr150Kr400Kr

När vi flyttstädar ingår ALLTID fönsterputsning! Det förekommer att städföretag ger kunden ett billigt grundpris och har sedan dolda avgifter som tillkommer. Vi är ett seriöst städföretag som dagligen arbetar med flyttstädning. Något som vi prioriterar högt är att att kunden ska kunna lita på oss. Hos oss får du direkt veta den totala kostnaden och slipper oroa dig för en massa extrakostnader som du inte räknat med.

Städgaranti när vi flyttstädar

Vi ger även städgaranti vilket innebär att om du, mot all förmodan, inte skulle vara nöjda med arbetet, kan inom 7 dagar kontakta oss och berätta vad som ni inte är nöjda med. Så kommer vi snabbt dit och åtgärdar felet.

Är du intresserad av att boka upp en flyttstädning eller om du har några frågor till oss på Flyttstädning Södertälje.nu Maila oss, eller fyll i formuläret till vänster så återkommer vi omgående.

Mail: sodertalje@flyttstadningsakuten.se
Tel: 010-1647900
Kontorets öppettid, vardagar: 0800 – 17.00
Lunch mellan: 12.00 – 13.00
Helgdagar – Stängt

Även om kontoret är stängt genomför naturligtvis vi städningar helger och helgdagar.

Putsa silver – Bästa och billigaste metoderna

Hur man rengör sitt halsband i silver – utan att köpa polish

Att rengöra sina smycken har alltid utgjort ett problem för ägarna, speciellt för ägare av dyra sådana i t.ex. silver. Eftersom det är lätt att skada smycket, och då priset på professionell rengöring och polering är högt, uppkom alternativa och mindre kostsamma rengöringsmetoder vilka ändå håller kvalitet vid ett maximum.

I den här artikeln presenterar vi de bästa metoderna för rengöring av dina smycken och berättar hur du hindra dem från att oxidera och mörkna.

Fläckar från oxidering

Hög luftfuktighet skadar ditt silver och lämnar svarta fläckar på halsband. Ett av de bästa sätten att förhindra oxidering och missfärgning är att förvara ditt halsband i en låda eller slutet smyckeskrin. Där fukten inte kan tränga in. Då kommer ditt silverhalsband att oxidera i betydligt långsammare takt. Än om det lämnas framme i en öppen förvaring där fukten kan angripa det. I smyckebutikerna kan du också hitta anti-oxidationspåsar till ett bra pris att förvara ditt smycke i.

Att ta bort oxidation och missfärgning som redan angripit ditt silverhalsband kan vara svårt. Men med rätt metod går det lätt att få det blankt igen.

Putsa silver

Fyll en skål med varmt vatten och strö en tesked salt i vattnet. Täck botten med aluminiumfolie och lägg sedan din silverkedja i vattnet. Låt den ligga kvar till att all missfärgning är försvunnen. När halsbandet är blankt igen tar du upp det ur vattnet, sköljer det i vatten och torkar det ordentligt med en ren, mjuk trasa.

Ett bra sätt att fortsätta hålla ditt silverhalsband blankt, är att ta för vana att putsa det med en mjuk trasa varje gång du använt det. Försök också att hålla det borta från kontakt med andra metaller eller smycken. Detta eftersom silversmycken lätt skadas och får repor, något som försämrar kvaliteten på ditt smycke.

Tandkräm som Silverpolishmedel

Självklart finns det också professionella silverpolishmedel att köpa hos din guldsmed eller i din smyckesbutik, ofta till överkomliga priser. Var dock försiktig om du använder silverpolish på ett smycke som också har ädelstenar eller halvädelstenar, som t.ex. opal. Dessa kan ändra färg om de kommer i kontakt med polishen.

En bra ersättare för silverpolishmedel är utan tvekan tandkräm. Om du använder tandkräm  ska du gnugga silvret noggrant med den och sedan skölja det i rent vatten. Torka smycket torrt med en mjuk, torr och lägg det i en tät låda.

Det finns även joniska rengöringsbad att köpa hos din guldsmed. De joniska rengöringsbaden är starkare än polish, och rengör ditt smycke genom att positivt och negativt laddade joner fungerar som magneter på smutsen. På så sätt gör rent ditt smycke, utan att påverka silvret. Det är ett säkert, ekonomiskt och professionellt sätt att rengöra dina smycken på. Det går också mycket snabbt sätt, på ca 10 sekunder är alla missfärgningar och all smuts borta från din silverkedja.

En slutsats du kan dra är att det kan vara mycket svårt, och dyrt, att sköta dina silversmycken på rätt sätt. Men med rätt metoder, polering och förebyggande produkter är det enkelt att sköta sina smycken.

Låt oss sammanfatta vad vi lärt oss i denna artikel

1) En bra ersättare för professionell silverpolish är utan tvekan tandkräm. Använda tandkräm, gnugga smycket väl med den, skölj och torka sedan ordentligt med en mjuk, torr trasa.

2) Använd ett joniskt reningsbad som snabbt och kraftfullt rengör ditt halsband från oxid och smuts, men som inte påverkar ditt silverhalsband i övrigt.

Städartiklar – Effektivisera städningen med rätt utrustning

Städartiklar som gör ditt städjobb enklare

Har du rätt städartiklar hemma? Det finns inget bättre än att gå in i ett nystädat hus. Ahhh… den rena, fräscha lukten. Den klara, inbjudande känslan. Det är något alla gillar, men att kunna åstadkomma det med sitt eget hus är inte alltid lika roligt. När det dock gäller att känna framgångskänslor, så finns det inget bättre än en bra städning som får dig att känna att du gjort det bästa utav dagen.

Så, om du känner att du inte får resultaten du vill ha med din städning, så bör du överväga vilka städartiklar du arbetar med. Kanske det är dags att seriöst investera i de rätta verktygen som verkligen får jobbet gjort.

Städutrustning och städartiklarna som gör städningen lättare

1. Mikrofibertrasa

Dessa dukar är mirakulösa arbetare. De gör rengöringen till rena barnleken. Om du är trött på att spraya flera liter fönsterputsmedel på dina ytor och sedan använda två rullar av toalettpapper så är mikrofibertrasor ditt svar. De rengör, får granit, glas, krom eller metall att glänsa upp, och de gör UNDER på keramisk spishäll.

2. Rengöringstorkdukar

Vid avdamning och allmän rengöring så finns det inget bättre än en bra rengöringstorkduk. Nej, inte din mans gamla t-shirt, och förresten, vem VILL torka med en gammal t-shirt? Gamla kläder hör hemma i soporna, inte vid rengöring.

Köp en uppsättning av 10 torkdukar som du bara använder för rengöring. Dessa städartiklar bör användas för tre specifika syften:

1. Generell rengöring, såsom fönster, speglar och polering av metall

2. Dammtorkning och polering av möbler

3. Skrubbande av bord, väggar, golv, etc.

Du bör se till att hålla dina torktrasor rena genom att tvätta dem i VARMT vatten. Använd lite blekmedel i tvättningen för att hålla dem vita och fina. Att alltid ha en ren trasa kommer att hålla dig fortsatt effektiv i din rengöring och INTE sprida runt massa smuts och sot runt.

3. Elektromagnetiska moppar och dammdukar

Marknadsförs under namnen Swiffer och Grab-It, och dessa dukar gör under när det gäller dammråttor, hår och allt annat smått och svåråtkomligt. Gör dig själv en tjänst och följ dammsugningen med en elektrostatisk mopp! Du kommer att förbluffas av allt din dammsugare lämnar bakom sig som dessa underbara dukar plockar upp. För snål att köpa en? Använd då istället ett par strumpor eller strumpbyxor över moppen och använd detta efter dammsugningen. Det gör ett otroligt bra jobb.

4. Våtservetter

Dessa är inte bara för rumpor längre. Nej, dessa mångsidiga rengöringsdukar är bra på att ta bort allt från ögonsmink till stökiga kök. I hemmet är de perfekta som fläckborttagare. Bäbisvåtservetter plockar snabbt upp fläckar från mattor och möbeltyg utan att lämna kvar några tvålrester som faktiskt drar till sig ännu mer smuts, som många specialiserade matt- och möbeltygsrengörare gör. Våtservetterna är också bra för väggar och snickerier.

5. Pappershanddukar

Toalettrengöring är ett obehagligt jobb, men en av de viktigaste när det gäller att hålla huset rent. Ha en badrumsspray i badrumsskåpet och en rulle hushållspapper i närheten vid rengöring. Använd pappershanddukar för att rengöra toalettsitsen och utsidan av toalettstolen. Kasta sedan bort dessa städartiklar. För vem vill återanvända en trasa eller svamp som använts i en toalett? Usch. Pappershanddukar fungerar dock bra här.

6. Tandborste

Ibland behöver du verklige komma in där för att rengöra ordentligt i svåråtkomliga utrymmen; det krävs oftast en tandborste för det. Ha en tandborste i närheten för att rengöra och putsa runt hörnen, befläckade toppar på träverk eller övriga vinklar och vrån som behöver skrubbning.

7. Papperskorgspåsar

Förvara dessa på varann, flera papperskorgspåsar i varandra så att säga. Sedan när det är dags att tömma en påse så har du redan en annan redo att fylla nytt skräp i. Du kan ha två eller tre i botten så du alltid har en ny redo när en är fylld. Att hålla papperskorgen laddad så här med påsar är ett annan ”ren” idé som håller rummen rena och fina.

Rengöra diskmaskin – Steg för steg

Hur du rengör diskmaskin

De flesta av oss städar vårt kök varje dag. Vi städar diskbänken efter att vi har förberett maten, vi rengör spisen efter att ha lagat maten och vi rengör diskhon efter att vi har diskat. Det finns emellertid många som har en diskmaskin för att göra det smutsiga jobbet åt oss. Och medan de flesta av oss rengör våra diskbänkar efter att vi har tillagat rätter, är det ovanligt att man rengör diskmaskinen efter användning. Diskmaskinen behövs inte rengöras så ofta som diskhon men det är något som bör göras minst en gång i månaden. Detta beror på att mat och skräp som spolas från våra tallrikar och bestick byggts upp inne i vår diskmaskin. Och minskar därigenom dess prestanda. Eftersom de flesta av oss vill äta på rena tallrikar, är det oerhört viktigt att vi håller rent insidan av våra diskmaskiner. Eftersom rengöring av diskmaskinen är något som folk sällan tänker på att göra. Vet de flesta av oss inte hur man ska gå tillväga. Följ instruktionerna i den här artikeln för att lära dig hur du rengör din diskmaskin så att du kan se till att du äter på en ren tallrik!

Diskmaskinsrengöring

Innan rengöringsprocessen, se alltid till att alla matrester har tagits bort och att alla cykler är avstängda. Därefter tittar du inne i diskmaskinen efter spolarmarna. Använd en fuktig svamp eller trasa för att rengöra dem. På spolarmarna kommer du att se ett hål. Se till att det inte finns något skräp inne i detta hål så att vattnet kan rinna fritt igenom det. Om det finns skräp, använd något spetsigt, t.ex. en tandpetare, för att försiktigt ta bort det.

Så rengör du luckan på diskmaskinen

Därefter måste vi rengöra luckan. Vid rengöring av diskmaskinens lucka se till att ägna stor uppmärksamhet åt luckans kanter som inte blir blöt under diskprogrammet. Dessa kommer att vara de smutsigaste områden som de inte rengörs under diskningen. Var också uppmärksam på botten av luckan eftersom den inte heller blir våt under cykeln. När du är klar med att rengöra luckan, inspektera botten av diskmaskinen och torka bort eventuellt skräp med en fuktig trasa eller svamp.

När du har torkat av din diskmaskin för hand, kan du ta bort eventuella vattenansamlingar. För att göra detta, placerar du en kaffekopp fylld med destillerad vit vinäger, bakpulver, eller någon typ av rengöringsmedel i diskmedelsfacket. Stäng av diskmaskinen och kör en hel cykel. När denna cykel är klar tar du bort mögel och mjöldagg genom att köra ytterligare en cykel. Den här gången med en liten mängd blekmedel. Var noga med att aldrig hälla i andra tvättmedel med blekmedel och hoppa över denna process om din diskmaskin har en rostfri insida.

Lär dig städa hemmet effektivare med Flyttstädning Södertälje