Funderar du på att anlita ett hembiträde att städa hemma hos dig?

Om du alltid har funderat över att ha ett hembiträde men du känner att du inte har råd att ha en anställd på heltid, kan du fundera över att ha en anställd på deltid istället. Ett hembiträde som endast är anställd på deltid kommer göra samma jobb som det hembiträdet som är anställd på heltid. Hur som helst, hon eller han kommer bara till ditt hem för att städa när du behöver det. Och du kan kontakta henne/honom eller städföretaget hembiträdet jobbar på när du behöver få ditt hem städat. Detta är definitivt ett mer prisvärt alternativ eftersom du inte behöver betala för hembiträdets månadslön eller oroa dig för att ge henne eller honom både mat och boende.

För- och nackdelar med att anställa ett hembiträde på deltid

Om du har funderat på att anställa ett hembiträde på deltid, så är det bra att veta de fördelar och nackdelar som medföljer detta alternativet. Nedan finns några av dessa:

Fördelar med att anlita hembiträden

  • Tjänsten är flexibel. När du anställer ett hembiträde på deltid, använder du hennes (eller hans) tjänster när det finns behov av det. Till exempel kan du ha ett hembiträde som kommer till ditt hem och städar för du ska ha ett viktigt event. Hembiträdet kan också komma tillbaka efter en fest eller ett event och städa upp efter er. De andra dagarna, när städning inte behövs, kommer hembiträdet inte ens att besöka ditt hem.
  • Hembiträdet är välutbildad, erfaren och skicklig. Bra städföretag i Södertälje går långt för att utbilda sina städare. Alltså kan du vara helt säker på att hembiträdet kommer att visa sina skickliga kunskaper genom att utföra en ordentlig städning i varje rum i ditt hem.
  • Du kommer att få en fantastisk upplevelse av städningen. Hembiträden som är anställda på deltid förstår fördelarna med att ha en ren miljö. De vet även att en nöjd kund kommer alltid tillbaka. Alltså är det viktigt för dem att vara säkra på att deras städning möter eller överstiger kundens krav.

Nackdelar med hembiträden

  • Tjänsten är som sagt flexibel. När du anställer ett hembiträde från en städfirma, kan du få en du tycker om det första eller det andra samtalet och en helt annan som du inte tycker om det tredje samtalet. Problemet är att du kanske gillar den första städaren som var i ditt hem och den andra gillar du inte lika mycket. Det finns inget som försäkrar att hembiträdet som du tycker om alltid kommer att komma till ditt hem när du ringer städfirman.
  • Hembiträdet kommer inte att vara familjär med “ditt sätt” att städa eller hur du flyttar på saker i ditt hem. En del av hembiträdets tjänst är att arrangera och flytta på saker som möbler, fixturer och andra flyttbara saker i ditt hem. Om du får ett nytt hembiträde som arbetar på deltid varje gång du ringer in till städfirman, kommer du alltid att ha ett rent hem. Men med möbler och andra saker på olika ställen varje gång.
  • Du kommer att ha problem med att lita på dem. Eftersom olika hembiträden kommer in i ditt hem då och då, kan du tycka att det är svårt att lämna ditt hus obevakat när de städar för att du kanske inte litar på dem. Detta är inget konstigt och helt klart fullt acceptabelt. För att övervinna detta problem, var säker på att städföretaget du väljer bedriver en omfattande bakgrundskontroll på alla deras hembiträden. Och att de även spenderar lite tid med att veta vem det är som städar i ditt hem just då.