Rengöra diskmaskin – Steg för steg

Hur du rengör diskmaskin

De flesta av oss städar vårt kök varje dag. Vi städar diskbänken efter att vi har förberett maten, vi rengör spisen efter att ha lagat maten och vi rengör diskhon efter att vi har diskat. Det finns emellertid många som har en diskmaskin för att göra det smutsiga jobbet åt oss. Och medan de flesta av oss rengör våra diskbänkar efter att vi har tillagat rätter, är det ovanligt att man rengör diskmaskinen efter användning. Diskmaskinen behövs inte rengöras så ofta som diskhon men det är något som bör göras minst en gång i månaden. Detta beror på att mat och skräp som spolas från våra tallrikar och bestick byggts upp inne i vår diskmaskin. Och minskar därigenom dess prestanda. Eftersom de flesta av oss vill äta på rena tallrikar, är det oerhört viktigt att vi håller rent insidan av våra diskmaskiner. Eftersom rengöring av diskmaskinen är något som folk sällan tänker på att göra. Vet de flesta av oss inte hur man ska gå tillväga. Följ instruktionerna i den här artikeln för att lära dig hur du rengör din diskmaskin så att du kan se till att du äter på en ren tallrik!

Diskmaskinsrengöring

Innan rengöringsprocessen, se alltid till att alla matrester har tagits bort och att alla cykler är avstängda. Därefter tittar du inne i diskmaskinen efter spolarmarna. Använd en fuktig svamp eller trasa för att rengöra dem. På spolarmarna kommer du att se ett hål. Se till att det inte finns något skräp inne i detta hål så att vattnet kan rinna fritt igenom det. Om det finns skräp, använd något spetsigt, t.ex. en tandpetare, för att försiktigt ta bort det.

Så rengör du luckan på diskmaskinen

Därefter måste vi rengöra luckan. Vid rengöring av diskmaskinens lucka se till att ägna stor uppmärksamhet åt luckans kanter som inte blir blöt under diskprogrammet. Dessa kommer att vara de smutsigaste områden som de inte rengörs under diskningen. Var också uppmärksam på botten av luckan eftersom den inte heller blir våt under cykeln. När du är klar med att rengöra luckan, inspektera botten av diskmaskinen och torka bort eventuellt skräp med en fuktig trasa eller svamp.

När du har torkat av din diskmaskin för hand, kan du ta bort eventuella vattenansamlingar. För att göra detta, placerar du en kaffekopp fylld med destillerad vit vinäger, bakpulver, eller någon typ av rengöringsmedel i diskmedelsfacket. Stäng av diskmaskinen och kör en hel cykel. När denna cykel är klar tar du bort mögel och mjöldagg genom att köra ytterligare en cykel. Den här gången med en liten mängd blekmedel. Var noga med att aldrig hälla i andra tvättmedel med blekmedel och hoppa över denna process om din diskmaskin har en rostfri insida.

Lär dig städa hemmet effektivare med Flyttstädning Södertälje