Städartiklar – Effektivisera städningen med rätt utrustning

Städartiklar som gör ditt städjobb enklare

Har du rätt städartiklar hemma? Det finns inget bättre än att gå in i ett nystädat hus. Ahhh… den rena, fräscha lukten. Den klara, inbjudande känslan. Det är något alla gillar, men att kunna åstadkomma det med sitt eget hus är inte alltid lika roligt. När det dock gäller att känna framgångskänslor, så finns det inget bättre än en bra städning som får dig att känna att du gjort det bästa utav dagen.

Så, om du känner att du inte får resultaten du vill ha med din städning, så bör du överväga vilka städartiklar du arbetar med. Kanske det är dags att seriöst investera i de rätta verktygen som verkligen får jobbet gjort.

Städutrustning och städartiklarna som gör städningen lättare

1. Mikrofibertrasa

Dessa dukar är mirakulösa arbetare. De gör rengöringen till rena barnleken. Om du är trött på att spraya flera liter fönsterputsmedel på dina ytor och sedan använda två rullar av toalettpapper så är mikrofibertrasor ditt svar. De rengör, får granit, glas, krom eller metall att glänsa upp, och de gör UNDER på keramisk spishäll.

2. Rengöringstorkdukar

Vid avdamning och allmän rengöring så finns det inget bättre än en bra rengöringstorkduk. Nej, inte din mans gamla t-shirt, och förresten, vem VILL torka med en gammal t-shirt? Gamla kläder hör hemma i soporna, inte vid rengöring.

Köp en uppsättning av 10 torkdukar som du bara använder för rengöring. Dessa städartiklar bör användas för tre specifika syften:

1. Generell rengöring, såsom fönster, speglar och polering av metall

2. Dammtorkning och polering av möbler

3. Skrubbande av bord, väggar, golv, etc.

Du bör se till att hålla dina torktrasor rena genom att tvätta dem i VARMT vatten. Använd lite blekmedel i tvättningen för att hålla dem vita och fina. Att alltid ha en ren trasa kommer att hålla dig fortsatt effektiv i din rengöring och INTE sprida runt massa smuts och sot runt.

3. Elektromagnetiska moppar och dammdukar

Marknadsförs under namnen Swiffer och Grab-It, och dessa dukar gör under när det gäller dammråttor, hår och allt annat smått och svåråtkomligt. Gör dig själv en tjänst och följ dammsugningen med en elektrostatisk mopp! Du kommer att förbluffas av allt din dammsugare lämnar bakom sig som dessa underbara dukar plockar upp. För snål att köpa en? Använd då istället ett par strumpor eller strumpbyxor över moppen och använd detta efter dammsugningen. Det gör ett otroligt bra jobb.

4. Våtservetter

Dessa är inte bara för rumpor längre. Nej, dessa mångsidiga rengöringsdukar är bra på att ta bort allt från ögonsmink till stökiga kök. I hemmet är de perfekta som fläckborttagare. Bäbisvåtservetter plockar snabbt upp fläckar från mattor och möbeltyg utan att lämna kvar några tvålrester som faktiskt drar till sig ännu mer smuts, som många specialiserade matt- och möbeltygsrengörare gör. Våtservetterna är också bra för väggar och snickerier.

5. Pappershanddukar

Toalettrengöring är ett obehagligt jobb, men en av de viktigaste när det gäller att hålla huset rent. Ha en badrumsspray i badrumsskåpet och en rulle hushållspapper i närheten vid rengöring. Använd pappershanddukar för att rengöra toalettsitsen och utsidan av toalettstolen. Kasta sedan bort dessa städartiklar. För vem vill återanvända en trasa eller svamp som använts i en toalett? Usch. Pappershanddukar fungerar dock bra här.

6. Tandborste

Ibland behöver du verklige komma in där för att rengöra ordentligt i svåråtkomliga utrymmen; det krävs oftast en tandborste för det. Ha en tandborste i närheten för att rengöra och putsa runt hörnen, befläckade toppar på träverk eller övriga vinklar och vrån som behöver skrubbning.

7. Papperskorgspåsar

Förvara dessa på varann, flera papperskorgspåsar i varandra så att säga. Sedan när det är dags att tömma en påse så har du redan en annan redo att fylla nytt skräp i. Du kan ha två eller tre i botten så du alltid har en ny redo när en är fylld. Att hålla papperskorgen laddad så här med påsar är ett annan ”ren” idé som håller rummen rena och fina.